SUSANNE PELTONEN STORMLING

SUSANNE PELTONEN STORMLING

FRÅN MITT PERSPEKTIV

Här kan du läsa om tankar från min synvinkel... mer om mig susannepeltonenstormling.se

TV4 KONTAKTADE MIG

PERSPEKTIVPosted by Susanne Peltonen Stormling Mon, January 21, 2019 15:11:39

Tv4 tog kontakt med mig tror det var 2005 (de hade dock inte gjort sin hemläxa helt korrekt dvs research). Ett av många förfrågningar jag fick på den tiden men avböjt. De frågade om jag ville synas i ett TV program med 1 miljon tittare. Skulle leda ett pass. Det hade visserligen varit kul. En utmaning och jag gillar utmaningar. Men det här var innan regeringsskiftet alltså 2006 och tanke på vad "de" utsatte mig för, var det smartast att inte synas just då (hade tom ett "alias namn" om man nu inte har listat ut det för att skydda mig själv, mina nära vilket uppenbarligen fungerade).

Har i och för sig jobbat för Postkodmiljonären/Postkodlotteriet som visas på TV4. I 1 år, 75% år 2005/06 mest med information och även försäljning. När det var fortfarande ganska nytt i Sverige. Ett koncept de kopierade av från ett tv program i Holland. Vi skulle då vara med i programmet en hel inspelningsdag i Göteborg. Sitta i publiken. Det var en erfarenhet rikare och hade trevligt med mina kollegor. Försökte att inte synas. Tror inte jag gjorde det heller.EMPATI ELLER SYMPATI?

PERSPEKTIVPosted by Susanne Peltonen Stormling Fri, November 09, 2018 06:30:34
Empati eller sympati är intressanta begrepp som många blandar ihop. Nu har inte jag läst "ren" psykologi under min universitetsutbildning utan mer inriktad på gruppsykologi och socialpsykologi. Hur kom jag att tänka på detta ämne? Just därför att det är många som blanda ihop dem. Det finns de som inte borde blanda ihop begreppen?! Tänker då på inom vissa yrken.

Empati:
Betecknar förmågan att uppleva och förstå andra människors känslor. Empati begreppet är nära besläktat med inlevelse och medkänsla. Empati handlar om en psykisk förmåga att förstå och känna med andra, vare sig personen håller med eller inte. Tex en psykolog kan ha empati med en brottsling utan att bli likadan eller vara likadan. Källa: Wikipedia

Sympati:
Är en känslomässig samhörighet med en annan person. Ofta innebär det att en person upplever ledsamhet inte på grund av egen bedrövelse utan för att någon annan person som denna är välvilligt inställd till är ledsen. Källa: Wikipedia

Hittade ett exempel på vad som är skillnaden.
Tex vi tänker oss att en person gått ut på en is. Isen brister under Kalle och Kalle hamnar i en vak och kan inte ta sig upp på egen hand. Kalle ropar på hjälp!

Sympati: Den som känner sympati går ut till Kalle hoppar i vaken och hjälper Kalle ropa på hjälp!

Du kan inte förstå hur personen känner utan att själva ha upplevt eller upplever det personen känner och två är starkare än en. Bägge blir blöta och sannolikheten att de klarar sig är minimal.

Emapti: Den som känner empati ser sig omkring efter något hjälpmedel. Tar sedan tex en lång kraftigare gren, kryper ut till vaken skjuter fram grenen. Ber Kalle ta tag i grenen och dra sig upp sedan tar sig bägge upp på säkrare mark.

Du inser att du inte hjälper en person om du själv är i samma situation. Utan du hjälper bäst genom att inse vilken situation Kalle befinner sig i och du engagerar dig utan att bli känslomässigt påverkad och eller involverad.

Apropå något helt annat... jag bara älska människor som tar reda på fakta. Många gör väl inte det av ren slöhet. Hur svårt kan det vara att tänka i alla fall ett steg längre?! Det finns individer och yrkesgrupper som har en skyldighet att ta reda på fakta. Fakta överhuvudtaget. Men som inte gör det. Har de ens tänkt på konsekvenserna av detta? Jag är knappast ensam om att tycka så!VAD ÄR INTEGRITET?

PERSPEKTIVPosted by Susanne Peltonen Stormling Sat, October 06, 2018 10:03:05
Vad är integritet? Det finns de som hävdar sig ha integritet men enligt mig inte har det utan är mer vända kappan efter vinden. Så vad är integritet? Ordet integritet kommer från latinets integrer som betyder hel eller fullständig. Integritet är ett begrepp som innebär frihet från självmotsägelse i handlingar, värderingar, metoder, principer, förväntningar osv. Integritet kan betraktas som motsatsen till hyckleri. Källa: Wikipedia

Hittade det här på Företagande.se " Integritet innebär att en person har fasta och högt hållna moraliska principer som denna konsekvent lever efter. Personer med stor integritet är nästintill orubbliga i sina värderingar och låter sig inte lätt påverkas av yttre omständigheter och påtryckningar. Personen har hög självkänsla och egenvärde och är som regel ärlig mot sig själv och andra."

Det är ungefär så även jag tolkar vad integritet betyder. Det är en egenskap som jag tycker är väldigt attraktiv och har en väldig respekt för personer med stor integritet. Anser mig själv även ha en stark integritet. Att man lever som man lär oavsett sammanhang. Är sann mot mig själv. Sätter ner foten. Faller inte för grupptryck (är ledartyp). Lyssnar till min inre moraliska kompass.

Apropå inre moraliska kompass... det jag har sett i Stockholm senaste ca 4 åren har det varit anarki?! Vad har hänt med vad jag sett majoriteten av Stockholmarnas moral eller att följa svensk lag? Detta är en observation från min sida och är tränad i den här typen av anarki miljö i 15 år, talar då om fitness branschen. Då jag har haft en fot i branschen högst 3 fasta klasser i veckan. Plus att det har gått bra för mig i fitness branschen oavsett vad jag har blivit utsatt för. Det är stenhård konkurrens! Majoriteten (inte alla) av sk (fd) kollegorna är ganska elaka och falska. Man få se upp så man inte får en kniv i ryggen. Jag har ALDRIG huggit någon i ryggen då hade jag inte hållt mig kvar i branschen i 15 år. Men. Man måste hela tiden vara snabbare och smartare. Man måste gå på " tå" hela tiden. Man ska helst vara 2-3 steg före. Att vara universitetsutbildad inom beteendevetenskap har kommit till nytta och jag är dessutom ursprungligen är "getto" har gjort sitt, har som sagt gjort en klassresa. Jag stängde igen fitness branschens dörr början av 2011 och rensade bort i stort sett hela fitness Sverige på ca 3000 personer (idag har jag en stort internationellt nätverk i en annan bransch). Men det är några enstaka i branschen som inte lämnar mig ifred och som är källorna till anarkin som råder i Stockholm. Dessa personer har ingen som helst respekt för svensk lag. Har nu undrat länge varför de som "bestämmer" inte sätter stopp??

Apropå att man tränas... jag kallar det att man tränas.. men i branschen heter det att man "uppfostras" i alla fall under min tid. Jag har varje gång reagerat med "SUCK" åt det här uttrycket för vad jag har observerat är det åter igen några personer som försöker få makt, därför manipulerar de hela tiden allt och alla med massa osanningar. Byt the way... lycka till och få någon att prata, det kommer aldrig hända för det råder en tyst kultur i denna bransch.


STAND FOR WHAT IS RIGHT...

PERSPEKTIVPosted by Susanne Peltonen Stormling Tue, October 02, 2018 08:51:11
Tillhör dem som inte tycker det är svårt att gå mot strömmen om det är något som är fel. När man hamnar i en sådan situation där många vet att det är fel men ingen gör eller säger nåt. Då är jag den som inte kan vara tyst utan måste göra eller säga något (var mycket mer så innan 2000). Det är något som är fascinerande enligt mig, vad skiljer sig en person som lätt faller för grupptryck ifrån en som inte gör det. Resonerade bla kring detta när jag skrev min C-uppsats om grupptrycksprocesser på Stockholms universitet. Min handledare var psykolog, givetvis forskare på pedagogiska institutet, instruerade gruppträning och driver ett erkänd företag som är specialiserade att göra lämplighetstester bla till tilltänkta avancerade positioner. Det sistnämnda mycket intressant enligt mitt tycke.

Efter jag blev klart på universitetet... vare sig jag vill eller inte, när jag kommer in i en ny grupp så tittar jag automatiskt på finns det en chef och om denna bara är chef eller också en ledare? För det är inte samma sak. Om även ledare, vilken typ av ledare? Finns det en informell ledare och vilka är följare? Vad är det för gruppdynamik, stämning i gruppen m.m. Är det hög toleransnivå? När jag jobbade som lärare i tex idrott "scannade" jag snabbt av just sånt här. Dvs gruppdynamiken, tolerans, vem är ledare och vilken typ av ledare? Mycket så när jag jobbade som "springvikarie" i perioder mellan 2006-2011. Måste jag ta ledarrollen eller är de självgående och hjälpsamma mot varandra. Då kan jag backa och bara se till att allt flyter på. Var det en "negativ" ledare i klassen tog jag definitivt ledarrollen. Jag jobbade medvetet med att höja toleransen i gruppen. Kunskap ger makt som man brukar säga och jag vet vad jag gör... Är det jag som bestämmer ska alla känna sig sedda och att de har något att tillföra. KÄNNA sig välkomna! Min roll som ledare är att ro hem gruppen i mål inte stå där och få bekräftelse. Sådana chefer och "ledare" håller jag mig borta ifrån. De vinner då inte min respekt och det de säger går in i ena örat och ut i andra typ. Hade samma tankesätt när jag instruerade gruppträning de 15 åren, jag hade foten i fitness branschen. Jag stod där för gruppen skull inte för min egen skull. Man har inget där att göra om man står där för sin egen skull.

Så har fått jobba med några grymt kompetenta pedagoger/lärare. En skola var i Göteborg, en ute i Tyresö men de har lagt ner skolan, (?) en i Rinkeby och så var det någon till. Blev givetvis nyfiken på vad gör dessa lärare, skillnad från andra lärare så att det blir sådan harmoni i klassen? Kom fram till att de var inte bara bra på att lära ut, kunniga och var rättvisa. Utan var även bra ledare. Alltså inte bara pedagoger utan även bra ledare! Idag skulle jag även lägga till har man ett inre lugn smittar det av sig.

By the way...sometimes the hardest thing and the right thing are the same!VÄRDET SITTER PÅ INSIDAN INTE PÅ UTSIDAN!

PERSPEKTIVPosted by Susanne Peltonen Stormling Wed, September 26, 2018 18:19:38
Jag tycker det är fruktansvärd när det läggs så mycket fokus och tyngd på att värdet sitter på utsidan inte på insidan! Är man inte de senaste på ytan som mode, se ut som en modell så är man inte lika mycket värd. Det är såna signaler det ger! Fruktansvärt!!

Om jag utgår ifrån mig själv har jag fått höra om mitt utseende nästan hela mitt liv. Snygg kropp, söt, snygg, fint hår bla bla bla. Nu för flertal år sedan var det någon som sa tex en kille att jag hade en snygg kropp gav jag nästan en rakhöger (inne i mitt huvud då för man ska ALDRIG någonsin slå någon annan never ever i annat syfte än i självförsvar och då finns det smartare sätt att försvara sig på än en rakhöger, har tom gått en kurs i det lärt mig av experter bland lärarna fanns bla poliser och krav maga experter). Hade nästan bara lust att säga: "jag vet det. Gå nu." Om denna hade hamnat i min klass hade det blivit en mycket mycket jobbig klass! Jag själv har inte satt mitt värde på ytan utan jag har vetat mitt inre värde, att jag är mer än bara ett utseende. Har en smart hjärna, har hjärta, har personlighet, vissa säger att jag är rolig och har en massa begåvningar. Ok ,det är inget fel att ta hand om sitt utseende på en SUND nivå så länge man tar hand om insidan. Det går hand i hand tycker jag. Själv har jag alltid tränat för att jag mår fantastiskt bra av det. Inget annat.

Har jobbat i en ytlig bransch i 15 år som jag nämnt tidigare, klarade bara små dosor åt gången, instruerade för att det var kul. Ska jag vara helt ärlig så tycker jag att det är skönt att inte ha något med denna bransch att göra mer (men tyvärr finnas det några i branschen som inte lämnar mig ifred). Jag har sökt mig till en helt annan värld där fokus är att jobba mer med välmående på insidan.

Det kanske var lättare när jag själv var ung, när alla dessa sociala medier och internet inte fanns?! Man hade lättare att ta reda på vem man var utan en massa inmatning från olika håll. Hur man ska vara och inte vara. Man ska uppmuntra unga till kreativitet, entreprenörskap, många är entreprenörer utan att de ens vet om det, socialt entreprenörskap, bidra till samhället, hjälpa andra, utbildning eller att de kan faktiskt skapa det liv de vill leva och brinner för! Utveckla sig själva som person, alltså självutveckling med mera med mera... Men när man ger ut signaler att du ska sträva efter och ser du inte ut som en modell är du inte lika mycket värd som modellen. Fruktansvärt!! Varför får många ätstörningar tro?! Absolut en bidragande faktor. Där har vuxna personer speciellt offentliga i samhället ett ansvar. Vara ett exempel själv. Men det är klart om de själva bara är ute efter att få så mycket uppmärksamhet som möjligt. Värsta är om det dessutom är på någon annans bekostnad. Då ska de inte ha så något att säga till om. Barn gör som den vuxna gör inte som de säger.

Skönheten kommer från insidan. Absolut, instämmer helt. Man kan ha ett fördelaktigt yttre (det avgör dock betraktaren i slutändan) men är insidan ful så sätter det sig på utsidan. Det brukar jag tycka iallafall. Men snälla varför ser de inte igenom personen? Är så ful på insidan. Falsk m.m. T.o.m en kall bitch kan glittra med ögonen, koppla på lite utstrålning och lee. Men ett tränat öga ser att det är påklistrat. Man brukar säga att ögonen är en spegel till själen. Varma ögon en varm själ. Det är då naturligt.

BEHÖVER HJÄRNSTIMULANS

PERSPEKTIVPosted by Susanne Peltonen Stormling Fri, September 14, 2018 23:06:08

Då och då trillar det ner en katalog i brevlådan från Stockholms universitet till oss som redan har en utbildning därifrån. Jag har som sagt en Filosofie Kandidat examen med huvudämnet pedagogik och varit inne på att ta en Fil. Magister eller idag heter det väl bara Magisterexamen. En dag ska jag skriva den där D-uppsatsen. Min C-uppsats handlar om grupptrycksprocesser. D-uppsatsen skulle jag då vilja fördjupa mig mer i grupper och ledarskap. Det har funnits ett exemplar på pedagogiska institutionens bibliotek. Om man vill läsa den men de kan ha flyttat på dem?

Min handledare (när jag skrev C-uppsats på ca 40 sidor) var psykolog, forskare och respekterad lärare på pedagogen. Var även instruktör i gruppträning och driver även ett erkänt företag som är specialiserad i att göra lämplighetstester till tilltänkta bla avancerade positioner.

Har ett behov att använda hjärnan, behöver hjärnstimulans! Vill lära mig nytt! Vill gärna läsa mer "ren" psykologi, har mest snuddat vid social och grupp psykologi. Även juridisk översiktskurs är bra ha kunskaper i eller kommunikativt ledarskap. Nu kan man tydligen läsa en helt nätbaserad juridiks översiktskurs på Uppsala universitet. Jag behöver alltså inte sätta min fot där en ända gång. :) Kommer nog söka kursen till VT 2019.

SNÄLLHET!

PERSPEKTIVPosted by Susanne Peltonen Stormling Mon, August 20, 2018 08:44:16

En egenskap jag har börjat uppskatta mer och mer på senare år är snällhet. Som somliga antagligen skulle beskriva som mesighet, dumhet, undergivenhet eller oförmåga att försvara sig. Hittade ett citat där Stefan Einhorn hävdar att "Snäll är den som lever med etiken i sitt hjärta." och även "Äkta snällhet är att ha modet att stå upp för det som är rätt." Ja det skulle jag mera hålla med om än det första alternativet.

Några synonymer till snäll är fridsam, reko och välmenande. Jag skulle alltid vilja vara välmenande eller snäll. Men tyvärr fungerar det inte så i verkliga livet. Ibland måste man ta till hårdnyporna. Möta hårt mot hårt. Att försvara sig. Men för den saken skull behöver man inte lägga sig på samma låga nivå. Utan mera markera. Hit men inte längre. Det gäller att veta vem man kan vara snäll mot och inte.

Jag har dock blivit snabbare att klippa med energitjuvar eller de som inte har något roligare för sig än att vara elak. När jag var yngre kanske jag funderade på vad denna, en elak hade sagt. Men idag klipper jag omgående. Då jag vet vad jag vill och hur jag vill ha det, blir det inte så svårt. Tror det är en övningsak. Numera söker jag ännu mer medvetet till de som är redan från början välmenande eller då snälla människor.

Som chef eller ledare så måste man väl ändå i sitt kravställande kunna kombinera snällhet med empati i sin ledarstil? Ännu ett intressant ämne enligt mig. Har bevittnat skräckexempel på ledarstil i fitnessbranschen? Som tydligen tror att det lönar sig att ta till piskan, elakhet, skrämselmetoder eller rent utsagt mobbning? Någon form av diktatorledarstil! Idag skulle jag kalla det för trakassering, hot och ofredande efter 15 år i branschen, slutade 2011 . "Men vad gör de?" Har tankarna då gått, när jag har observerat detta. Ett beteende som jag givetvis helt tagit avstånd ifrån och ifrån dem som utövat det.

Om jag en dag skulle vilja avsluta min Fil. Magister eller Magister heter det idag, skulle det vara intressant att skriva en D-uppsats om bra ledarstil kontra sämre ledarstil. :) Har just en D-uppsats kvar.VÄN MED SIG SJÄLV

PERSPEKTIVPosted by Susanne Peltonen Stormling Fri, August 17, 2018 16:36:40

När man frågar någon, hur många nära relationer har du? De flesta kanske tänker 2-4 personer som är ens partner, föräldrar, nära vän eller nåt. Men hur många räknar in sig själv? Vad har man för relation till sig själv? Det är ändå med sig själv man ska leva med dag ut och dag in. Det kan då vara bra att ha en bra och nära relation till sig själv. Att vara vän med sig själv!

Olika typer av problem burkar bottna i att man har en dålig relation till sig själv. Det kan i sin tur leda till dålig självkänsla och man "tappar bort sig själv". Om man är på väg att tappa kontakten med ditt sanna "jag" kommer man oundvikligen att stöta på problem.

Själv brukar jag ta ett steg tillbaka när jag känner att nu är jag inte sann mot mig själv. För att sedan återgå till där jag vill vara och den jag är. (Måste understryka att nu utgår jag från sammanhanget i den "riktiga" verkligheten, inte fitness branschen där inget är som det verkar. Allt är på låtsas. Där det mesta tas från luften. En värld jag alltid har separerat från allt annat jag har gjort efter mina 15 år i branschen och slutade 2011)

Jag känner mig själv, väldigt bra kan jag säga! Vet alla mina sidor och är rätt komplex som person. Är väl en sån där som tar lång tid att lära känna. Det är många lager man måste ta sig igenom. Om jag tillåter det DVS. Hade nog min inre resa som intensivast under universitetstiden på 90-talet. Det föll sig naturligt tanke på val av inriktning.

Ibland när jag hör någon säga "jag kan inte beskriva mig själv andra får göra det". Då kommer jag automatiskt att tänka på, har denna så dålig självinsikt? Då menar jag givetvis vuxna människor. Vad har man då för relation med sig själv?

Hittade på en websida där man gör psykologitester är det stod om självkänsla. Självkänsla kan definieras som summan av följande tre undergrupper:

1. Självförtroende: Tar fasta på vår uppfattning om oss själva, i avseende på vår förmåga att utföra saker.

2. Självbild: Återspeglar hur du värdesätter ditt eget värde.

3. Självmedvetande: Visar hur du uppfattar dig i moraliskt hänseende, dvs vår förmåga att skilja på rätt och fel.

Slutligen: Behandlar du sig själv så som du vill att andra människor ska behandla dig?

Ja, så brukar man säga behandlar andra som du själv vill bli behandlad. Men, jag gillar det här uttrycket: Behandla dig själv som du behandlar andra!!
NÄRSYNT OCH TRÄNA BORT DET

PERSPEKTIVPosted by Susanne Peltonen Stormling Thu, August 16, 2018 11:01:22

Jag blev närsynt när jag var omkring 24 år från att innan haft normal syn. Hur kan man blir närsynt så sent undrade jag givetvis? Blev dessutom helt beroende av linser. Linser var ett måste tanke på min aktiva livsstil. Är än idag aktiv men inte på samma nivå när jag instruerade gruppträning.

Detta var i samband med att jag började läsa på universitet (i Sverige). Då jag mest pluggat läsämnen blev det att plöja igenom tusentals sidor. Tex 5 poäng (idag 7,5p) som är lika med 5 veckor kunde motsvara kurslitteratur på ca 2000 sidor som skulle läsas. Det blev att stirra i böcker en hel del. Alltså titta nära. Som jag nämnt tidigare har jag en Filosofie Kandidat examen i beteendevetenskap vilket motsvarar 120 p (idag 180p) men har läst totalt 200 p och plus på USIU i USA. En teori är att detta "nära tittande" har gjort mig närsynt? Alltså, bara en teori för har inte frågat en optiker om det har ett samband?

Nu ganska länge sedan läste jag att man kan tydligen träna bort en viss typ av närsynthet. Det finns de som har lyckas göra detta?! Tänk om man hade vetat om det här tidigare? Vad mycket linser jag hade sparat. Jag har testat detta i några veckor men som med all träning måste man göra det regelbundet. Det värsta som kunde hända var att närsyntheten går bort tänkte jag. ;) Det blir iallafall betydligt mer ekonomiskt än att göra en laserbehandling eller liknande. Dock har min syn backat lite på senare tid lustigt nog? Varför vet jag inte men är fortfarande beroende av linser. Jag läser en hel del böcker (föredrar riktiga böcker som man håller i) och stirrar en hel del på datorskärm då jag driver min verksamhet online. Lustigt då att synen har backat?
7 DAGARS MENTAL DIET

PERSPEKTIVPosted by Susanne Peltonen Stormling Sun, August 05, 2018 10:19:22
Jag har mediterat nu i väldigt många år. Försöker göra det dagligen allt från 5 till 30 minuter eller längre. Det finns många fördelar med att meditera.

Jag kom över en intressant grej för nu ganska länge sedan. Enligt mitt tycke. Som kallas för 7-dagars mental diet. Det här ville jag testa för det är bra sätt att träna sitt sinne på. I 7 dagar ska jag inte ägna mig åt något slags negativt tänkande. Utesluta tankar som är kritiska, ovänliga, sorgsna eller ilska m.m. Istället fokusera på positivism, glädje, vänliga tankar, värme och ljus m.m. Jag är positivt lagd annars men nu ska jag till 100% helt utesluta negativa tankar. En dag klarar jag lätt men sju dagar är svårare. Det absolut svåraste är att inte låta sig påverkas av andras negativa individers vibbar!

Själva vitsen är med mentala dieten är att även om du inte kan styra det intryck du får från din omgivning. Så kan du styra vad du väljer att tänka. Även om du inte kan bestämma vad andra människor säger till dig eller kan kontrollera vilka tankar som dyker upp i huvudet under en dag. Kan du alltså styra vilka tankar du väljer att dröja dig kvar vid.

Det finns många fördelar att träna sitt sinne exempelvis man lär sig att inte slösa energi på fel negativa händelser och fel negativa människor. Jag är personligen totalt och alltid varit allergisk mot elaka människor. Nog kan jag ge svar på tal och kan försvara mig. Men sedan många år tillbaka väljer jag bara att säga tack och adjö istället. Det har blivit att stänga många dörrar sedan 2011-12.

Tyvärr har flertal försökt bryta sig genom dörren igen i 2 1/2 års tid (talar om personer i fitness branschen i Stockholm). Så jag har fått stänga dörrar en gång till med en JÄRNDÖRR denna gång. För dörren är STÄNGD! För alltid. 2017 var inget kul år! USCH! Det hände typ bara EN positiv grej det året. Sedan någon månad tillbaka har det börjat lugna ner sig igen. LIVET ÄR FÖR KORT för att slösas på negativ energi. Det är bättre att HELT fokusera på dem som är positiv energi och är vänliga. Som vill väl och inte komplicerar saker och ting.

Företaget jag har startat i år har målet varit att inte vara "platsbunden". Iden kom till som en lösning på ett problem. Det är väldigt kul, känns inte som jobb. Får vara kreativ och skapa något från grunden. Så jobbar jag globalt och lär mig från de bästa i världen inom sin grej men har företaget i Sverige. Nu gäller det att få företaget att lyfta och alla mina "projekt". Har blivit stor fan av passiv inkomst.JANTELAGEN

PERSPEKTIVPosted by Susanne Peltonen Stormling Wed, August 01, 2018 08:45:26

Jag och jantelagen har aldrig matchat någonsin. Min filosofi har alltid varit gör det ordentligt eller låt bli helt. Allt eller inget! Så är det med det mesta jag gör. Ger 110% i det jag gör just då.

Lagom vad betyder det? Vad tråkigt! Har direkt aldrig reflekterat eller tänkt att "jag måste eller ska göra det lagom!" Då jag har alltid kört mitt eget race. När jag vet vad jag vill, vilket jag gör till 95% av min tid. Då spelar det ingen roll vad andra tycker, tänker eller säger. Det struntar jag fullständigt i! Det som är rätt för mig behöver inte vara rätt för dig! Lyssnar gör jag men har jag bestämt mig, ändrar det inte på vad jag hade tänkt göra. Jag har förr i tiden alltid haft några (nära) personer som jag brukar bolla med, mest för att reflektera. För att bli ännu säkrare på min sak. För det hjälper ibland när man får säga det högt! ;)

Du ska inte tro att du är något? Hur ska man komma någonstans om man inte tror på sig själv? Det är bra att ha ett gott självförtroende och bra självkänsla. Vilket är helt två olika saker. Bästa är att ha båda. Men. Det är inte samma sak enligt mitt subjektiva tycke tro att man är bättre än någon annan. Det skadar heller inte att ha en ödmjuk inställning. Motgångar gör en ödmjuk om inte annat.

Men tror på dig själv, du är världsbäst på att vara du! Låt ingen tala om för dig att du inte har något att komma med! Jag har trott på mig själv annars hade jag inte åstadkommit allt det jag gjort i mitt liv. Har en lång meritlista. Dessutom, mina första 10 år i mitt liv hade jag inte direkt oddsen på min sida. Hur svårt kan det vara? Brukar min fråga oftast vara. Ser det som en utmaning och jag älskar utmaningar!BLODGIVARE!

PERSPEKTIVPosted by Susanne Peltonen Stormling Fri, July 20, 2018 07:05:53

Jag har gett blod kanske 6-7 ggr i mitt liv. Utspritt på några år. Men nu var det många år sedan jag gjorde det. Man hjälper inte bara andra och jag har en blodgrupp alla kan använda. Utan ett bra sätt att hålla koll på sina egna värden. Det finns ett uttryck som säger "vi fick två armar för att med den ena armen hjälpa andra och den andra armen hjälpa oss själva." :)

Sist jag gav blod, måste jag ha haft en förskylning på gång i kroppen. För direkt efter blev jag dunderförskyld, då menar jag verkligen dunderdunderförskyld! Sedan dess har jag inte gett blod. Min hälsa går ändå först!

Apropå påtal om blod, kommer jag tänka på att jag kört klasser på St. Görans sjukhus 2005. Det var ett glatt gäng som brukade komma, bla sjuksyrror, en och annan läkare hittade även dit. De var så tacksamma och snälla!