SUSANNE PELTONEN STORMLING

SUSANNE PELTONEN STORMLING

FRÅN MITT PERSPEKTIV

Här kan du läsa om tankar från min synvinkel... mer om mig susannepeltonenstormling.se

GOD ELLER OND?

TANKARPosted by Susanne Peltonen Stormling Sun, March 03, 2019 20:29:05
Jag gillar den här lilla storyn!

En indian satt och pratade med sitt barnbarn.

- Han sa: I alla människor bor det två vargar som slåss. Den ena är ond. Den är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism. Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning och tillit.

- Vilken varg vinner? Frågade barnbarnet.
- Den du matar sa den gamla mannen.

Kärlek, glädje, hopp, empati vinner alltid. Kärlek vinner ALLTID. Det går inte skada andra genom sina mörka tankar man skadar bara sig själv.By the way.... Den bästa revanschen är ett lyckligt och framgångsrikt liv.

MEDITATION

TANKARPosted by Susanne Peltonen Stormling Fri, November 30, 2018 07:56:54

Jag har mediterat sedan 9-10 år nu! Det kan givetvis göras på olika sätt, det gäller bara att hitta det som passar en själv bäst! Det finns många basic övningar man kan börja med tex räkna från 100 till 1 baklänges i en lugn miljö. Så kan man lyssna på färdiga inspelningar om man är helt nybörjare. Fastnade på allvar för mental träning då jag utbildade mig till Friskvårdsterapeut på Sverige Hälsan 2003.

Det är bra att meditera när man är ofokuserad eller behöver en snabb mental återhämtning! Tycker jag iallafall. Försöker göra det regelbundet. Nästan dagligen eller numera är det dagligen. Allt från 5 till 30 minuter. Dessutom har jag helt blivit av med rastlösheten sedan jag började meditera. Har fått ett helt annat lugn. :) Man blir även ganska immun mot brus och så kommer jag snabbare på lösningar på vad som nu behöver lösas.YOGA ÄR MIN NYA PASSION!

TANKARPosted by Susanne Peltonen Stormling Wed, October 31, 2018 16:11:56
Det jag har varit ute efter trodde jag inte skulle finna i Sverige! Man har funnit iallafall tretal studios i city (innanför tullarna) som lever som de lär, när det kommer till yoga. Genuin kärlek, harmoni och vänlighet. Nu var det några år sedan men de finns kvar.

Det jag menar är att jag är ute efter MER än "ytlig fitness yoga" som instrueras av en ytlig kylig instruktör (oftast elaka) som för det mesta bara gått en kort utbildning. Sedan börjat instruera och som "bara" ser det som en ny träningsform. Där de lär ut teknik, hur man ska andas ut och in, på ett ytligt plan, inget mer. Det är inte "riktig" yoga. Efter att ha haft ena foten i fitness branschen i 15 år kan jag säga att det är väldigt ytligt (och inget är som det verkar och fått höra många goddag yxskaft uttalanden genom åren). Själv klarade jag bara små dosor i taget. Därför valde jag ha det som en sidosyssla. Ett väldigt medvetet val. Jag instruerade så länge det var kul men är sedan 2011 helt färdig med branschen. För alltid. Nu är yoga min nya passion! :)

Men har som sagt faktiskt hittat några riktiga yoga studios eller riktiga yogalärare även i Sverige (Stockholm) som utövar riktig yoga allt vad det innebär. De lever som de lär, de är genuina. Det jag är ute efter när det gäller yoga är på ett HELT ANNAT PLAN som man kan finna mest i utlandet. Länder och städer som jag vill besöka. För att lära mig mer. Det är vad jag siktar på.

År 2015-2016 gick jag en internationell yogalärargrundutbildning genom en collage i England. Tanken är att jag ska fortsätta utbilda mig någonstans i världen så att jag sedan ska kunna instruera internationellt. Att kunna ha världen som min arbetsplats. Det är även syftet med min online verksamhet...att jag inte är "platsbunden". Vill ha FRIHETEN. Om jag känner för att sitta och jobba på ett hotell i New York eller kanske i Göteborg ska jag kunna göra det. Vill själv kunna bestämma mina tider, plats och när jag vill jobba. Nu när det är så kul dessutom, så är det svårt att låta bli att jobba. Men. Att bygga upp en verksamhet tar så mycket längre tid än vad jag först hade tänkt. Det har dessutom varit många motgångar på vägen. Men det var en som sa att "se inte det som en motgång utan som feedback". Lyssna, lär dig utav det, ändra och gå sedan vidare.

By the way... jag har alltid varit internationell utav mig, så gräver mer än gärna vad som händer over there bla. Som är 10-15 år före i mycket innan det kommer hit till Sverige.

" Do good and goodness will follow you."EN ENTREPRENÖR!

TANKARPosted by Susanne Peltonen Stormling Thu, October 25, 2018 08:59:55
Det var en som frågade mig nu för ganska länge sedan om jag var karriärist? Nej, verkligen inte blev mitt svar. Frågade även sedan: "Är du duktig flicka?" Hur är man då? Tänkte jag. Nej, jag har alltid kört mitt eget race, gjort det jag velat. Varit högpresterade. Haft många bollar i luften och rott hem det mesta jag företagit mig. Sa även sedan: "Du är en entreprenör!" Hmm.... Blev lite nyfiken och undrade vad är en entreprenör? Därmed gjorde jag research vad som stod om begreppet.

"Termen kommer från franskans entrepredre och avser en person som är driftig, handlingskraftig och effektiv. Entreprenörskap handlar bland annat om att våga ta risker för att skapa nya möjligheter. Att utveckla och organisera nätverk, samt att se möjligheter istället för problem. källa: Den nationella forskningsportalen

"Entreprenörskap kan definieras som förmåga att identifiera möjligheter och skapa resurser för att ta tillvara dessa möjligheter. Entreprenörskap får någonting att ändra inriktning. Nya infallsvinklar hittas och utvecklas. En entreprenör skapar nya affärsverksamheter och organiserar marknaden på ett nytt sätt."

"Vanliga drag hos en entreprenör är nyfikenhet, kreativitet, en positiv syn på arbete, självständighet, envis, hängivenhet, optimism och visionärt tänkande."

"Entreprenörskap är oftast kopplat till näringslivet. Entreprenörskap som sker för att man ser att det finns ett behov i samhället som inte är tillgodosett, benämn som samhällsentreprenörskap eller socialt entreprenörskap. Samhällsentreprenören vill bidra med något gott till samhället." Källa: Wikipedia


På soloföretagarens hemsida hittade jag en lista med punkter vad en entreprenör är för något:

1. En entreprenör är en person som har bestämt sig för att ta kontroll över sin egen framtid.

2 Entreprenör som lyckas har bra koll på pengar, en viktig sak för att ditt företag ska finnas kvar är att hålla i pengarna på ett smart sätt.

3. De flesta entreprenörer startade tidigt. De har jobbat extra som tonåringar, klippt gräs åt grannen, bakat och sålt eller så tillhört den andra typen av entreprenörer som tidigt visade tävlingsvilja och hade lust att göra bra ifrån sig vad de än gjorde.

4. Entreprenören är mer intressera av att jobba än att sova två extra timmar på morgonen.

5. En entreprenör litar på sin magkänsla och instinkt och gör något aktivt i stället för att babbla.

6. Entreprenörer tänker alltid framåt på nya ideer, förbättringar och åtgärder som skapar förutsättningar för bättre affärer.

7. Entreprenörer är oftare (inte alltid) ensamvargar än gruppmänniskor. De har ofta en intressant värld i sina egna huvuden och trivs med det.

8. Entreprenörer är vanligen så engagerade i sina jobb att de levererar över förväntan till sina kunder.

9. Entreprenörer är inte intresserade av att pensionera sig. Deras jobb är samma som deras intresse. Även som de slutar jobba finns det alltid saker runt om i deras värld som plockar på förbättringar.

10. En entreprenör är professionella. Det spelar ingen roll om han/hon jobbar hemifrån eller från ett kontor eller varför inte ens bil. När hon/han jobbar finns det inget som kan distrahera.

11. Entreprenörer är vanliga personer med stor energi och långsiktiga mål - helt enkelt med en lust att nå något speciellt och de vet att det krävs handlingar mer än prat för att nå.

12. Entreprenörer är bra problemlösare, risktagare, initiativtagare, ansvarstagare. De är ofta sämre på att förvalta saker och inser i bästa fall att de kan behöva hjälp med det.

13. En entreprenör sporras av konkurrens, de behöver inte gilla den, men de sporras att bli bättre än sin värsta konkurrent.

14. Entreprenörer vet att företagande är ett pågående. När ett mål är nått är det dags för nästa och nästa. Det är spelet och framgångarna på vägen som är sporren.

15. Entreprenörer gillar att jobba. Att nå balans mellan jobb och fritid är ofta entreprenörens största utmaning. Källa: Soloföretagaren


Mycket av dessa beskrivningar stämmer på mig. Hoppades då att kunna få utlopp för den här sidan hos mig själv. Vilket jag nu håller på med för fullt men det har varit både motgångar (bla att min dator blev hackad tror du jag blev förbannad när jag hade jobbat med min egen produkt i ca 2,5 år var det bara att lägga ner) och lite framgångar. Vissa "projekt" har jag fått släppa och så har det kommit upp nya "projekt". Jag trivs som bäst när jag har flera projekt på gång samtidigt, så har jag alltid varit. Behöver stimulans, behov att utvecklas och vill lära mig nytt. Vill ha nya mål!

Så tillhör jag dem som föredrar frihet under ansvar eller säger man ansvar under frihet. Läste ett citat någonstans som gick såhär " Frihet innebär ansvar. Det är därför de flesta fruktar den." Kanske ligger något i det?

Det här citatet tycker jag också är lite festligt: "Att tänka är det svåraste arbete som finns. Det är därför så få människor som sysslar med det." - Henry Ford

Själv tillhör jag den skaran som gillar att tänka. Behöver som sagt hjärnstimulans, helst en dos tänk varje dag. Så har jag har jobbat mycket med att försöka vara i nuet. Vilket enligt mig är ganska svårt. Det är verkligen träning för sinnet.

Tillhör även den skaran som bearbetar händelser, tar itu med saker direkt, vad det nu är tills jag är klar. Jag tänker bra när jag tränar. Nuförtiden är även meditation ett bra redskap. Efter att ha mediterat kan jag komma på lösningar. Det är mitt sätt att bearbeta. Det kan man göra på så många olika sätt. Prata, skriva och måla m.m. eller träna. Träna fungerar för mig som sagt. Är inte mycket för att förtränga eller låtsas som ingenting. När jag har bearbetat klart då är jag klar för alltid! Går då inte tillbaka till händelser eller personer (som tex behandlat mig illa). Då släpper jag. För alltid. Är klar. Så för att kunna leva i nuet måste jag vara klart med allt "skräp".
FÄRGER

TANKARPosted by Susanne Peltonen Stormling Thu, October 18, 2018 19:01:05
Min favoritfärg har alltid varit blå. Tröttnar aldrig på färgen. Sitter jag tex och jobbar mycket så vill jag gärna ha inslag av marinblått i det rummet. Det ger en lugnande effekt enligt mitt tycke. Gillar även havet och himlen.

Läste detta någonstans "att den blå personen är den som styrs av fakta och logiska argument. Är påläst och koll på detaljer." Ja.. förutom att jag är mer visionär än detaljorienterad. Men vill ha koll och vill ha fakta. Man ska nog ta det med en nypa salt vilka personlighetsdrag man har beroende på vilken färg man gillar. Men det är intressant när det stämmer i stora drag.

Men ibland, beroende på vilket humör jag är på så gillar jag även rött, gult och lila. En färg jag absolut inte tål på mig själv då, är rosa. Har reflekterat kring varför jag är så emot rosa? Det har att göra med vad jag associerar det med. Jag bryr mig inte om andra har rosa på sig utan det är mer att jag inte trivs i det. Men rött är en färg jag väljer att ha på mig ibland. När jag känner för det. Väljer kanske inte att ha så mycket rött i ett rum där jag ska vistas mycket i men som klädesplagg är det okej.

JAG VAR AKTIV I AMNESTY INTERNATIONAL

TANKARPosted by Susanne Peltonen Stormling Fri, September 07, 2018 17:50:29

Jag har alltid varit intresserad av samhällsfrågor! Bla mänskliga rättigheter, har varit passiv medlem i många år och även aktiv medlem i Amnesty international. Då på 90-talet (2000-06 fick jag sedan fullt upp med att överleva själv). Det som får mig att gå i lågor är när det berör frågorna om diskriminering även rätten till åsikts och yttrandefrihet.

Det är så lite man behöver göra som aktiv i Amnesty international för att göra en stor skillnad för någon annan. Tex en samvetsfånge.OLIKA IDEAL

TANKARPosted by Susanne Peltonen Stormling Mon, September 03, 2018 08:25:56

Alla vill vi ha olika saker, har olika ideal och mål. Bra är väl det. Det som är rätt för mig behöver inte vara rätt för dig!

Kommer då att tänka på att min idealman är mer betonat på egenskaper idag och så var inte fallet när jag var omkring 20 år. Det kanske man kan tycka att det är väl en självklarhet. Men så är det inte för alla. Det beror väl på hur mycket man själv har utvecklas som person.

Så här är min idealman idag: Välutbildad eller akademiker, är smart, har ett djup. Jämngammal eller "lite" yngre och mot mellanmörk hållet. Har idrott som livsstil, är snäll, har hjärta, trygg i sig själv, oegoistisk, pålitlig, positiv, känslomässigt mogen dvs EN MAN inte en pojke i en manskropp. Har god självinsikt. Har god självkänsla och är för jämlihet.

Har aldrig någonsin varit intresserad av killar som varit äldre än mig. Det gäller även idag! Utan det ska vara jämngammalt eller "lite" yngre. Så är det så idividuellt det där med åldern, när det gäller de som är yngre. Man kan ha en "gammal" själ. Men det jag faller för är personligheten, smarthet och att man har en sportig livsstil. Så tillhör jag dem som har tar väldigt lång tid på mig att bli kär. "Kärlek i första ögonkastet" vad är det för något? Aldrig hänt mig iallafall.

Kommer också att tänka på mammor som försökt "para" ihop mig med sina söner? Det har hänt mera än en gång och utan att jag någonsin har träffat sonen då. Hur ska man tolka det? Jag har inte kunnat göra annat än att skratta åt det. ;)

Att gifta mig har aldrig varit något jag absolut vill göra, utan nästan tvärtom. Förlovning har dock varit på tapeten typ tre gånger. Första gången var det ömsesidigt prat om det men det blev inget. Vi gick skilda vägar. Andra och tredje gången var det BIG NO NO från min sida. Det var dags att gå vidare blev det istället.

MÅNDAGAR

TANKARPosted by Susanne Peltonen Stormling Mon, July 30, 2018 13:33:22

Min favorit dag är Måndagar! Associerar det med ny start och nya möjligheter! Man börjar ett nytt kapitel! Det är aldrig försent att börja från start igen! En ny vecka. En ny månad. Ett nytt år! Lär dig från det förflutna, släpp det sedan och lev i nuet men blicka framåt. Det är vad jag försöker leva efter!

"No matter how hard the past, you can always begin again."


"When you know what you want
and want it BAD enough,
you will find a way to get it."

Jim RohnÅLDERSFIXERING

TANKARPosted by Susanne Peltonen Stormling Fri, July 27, 2018 10:41:21

I västländerna är man av någon anledning väldigt åldersfixerad. Själv går jag också och reflekterar kring det. Men varför då? När jag tänker efter, vet jag både kompisar och bekanta som varit ihop med, även varit gifta med betydligt yngre killar. Inte sjutton har jag tänkt eller brytt mig om det! Klickar man så klickar man.

När det gäller mig själv är jag varken mentalt eller i kroppen min egen ålder. Min metaboliska kroppsålder brukar ligga på 16-18 år. Enligt mätningar. Fortfarande än idag?? Åldersgissningarna har varit 10 år yngre än vad jag är eller t.o.m mer. När man går på ytan. Osminkad och träningskläder har varit rätt vanlig företeelse i många år. Det kanske har gjort sitt. Det blir så när man har jobbat som gruppträningssinstruktör i många år, idrottslärare och tränat mycket. Barnasinnet finns kvar den med!

Själv har jag aldrig någonsin varit intresserad av äldre killar någonsin. Gäller än idag. Jämngammalt eller "lite" yngre. De förhållanden jag haft. Men kvinnor som föredrar män som är 15-30 år äldre. Är det rätt för dem så är det? De kanske var ett kärlekspar i sitt förra liv? Skoja bara! ;) För mig är det BIG NO NO!

När det gäller tvärtom, alltså kvinna väljer en yngre man. Eller en man som väljer en äldre kvinna, är det väl kanske mer ovanligt? Men egentligen hallå... det är ingen som höjer på ögonbrynen om en man är tillsammans med en betydligt yngre kvinna. Så varför skulle det vara skillnad om en kvinna väljer en betydligt yngre man? Jämlikhet tack! Love is love liksom! Här i Sverige bland kända män, kommer jag tänka på Zlatan som är ihop med en kvinna som är 11 (?) år äldre.

Jag menar, är det en kille som är akademiker, sportig, snygg även på insidan ser inte bara bra ut på utsidan. Är snäll, smart och har humor. Är känslomässigt mogen. Har personlighet. Lite känslig. Är min soulmate. Har integritet. Då är killen precis det jag vill ha. Men att denna är betydligt yngre än mig blir då helt oväsentligt. Åldern är bara en siffra i slutändan. Varför denna åldersfixering? Om man klickar själsligt och på flera andra plan så gör man!

The heart wants what it wants .... and age is just a number!ÄLSKAR SUSHI OCH GOD MAT

TANKARPosted by Susanne Peltonen Stormling Tue, July 17, 2018 12:03:41

Jag älskar sushi och god mat! Äter gärna kyckling, skaldjur, lax och tonfisk. Har dock dragit ner på rött kött, äter det sällan numera. Frukt kan jag äta hur mycket som helst av och aldrig tröttna! Det går inte att föräta sig på. Försöker även dricka mycket vatten ca 2 L per dag. Kroppen mår bra av det. Tränar jag tex kondition så blir det mer.

Frukost är ett måste, skulle svimma annars. Så en ordentlig frukost blir det varje morgon! Det är för mig ett mysterium hur man klarar att göra något som jobba eller vad man nu gör, utan att äta frukost? Jag klarar inte det. Måste ha frukost! Det händer att jag tar en proteinshake eller näringshake på morgonen eller efter träning. Det är en amerikansk produkt. Det blir skillnad tycker jag.

När jag tränar mycket, måste jag äta mycket för att orka. Då jag har en snabb ämnesomsättning, har än idag och vilket blir ännu snabbare just vid träning. Men tränade mer förr, inte lika mycket idag. Tidigare kunde det bli 6 dagar i veckan plus klasser på det och så en vilodag. Nu när jag har slutat träna andra blir det 4-5 dagar i veckan. Det kan blir kondition träning plus styrka på det. Så blir det en hel del yoga. Målet är att instruera yoga internationellt. Har gått en grundutbildning inom yoga genom en skola i England och kommer att fortsätta utbilda mig någonstans i världen. Det är målet.

Jag har varit en godisgris en gång i tiden men har faktiskt inte ätit socker nu på länge. Testade för skoj skull att inte äta socker på en månad. Det var tufft första veckan men sedan vande jag mig. Numera har jag helt valt bort godis, äter det inte alls. Det blev mycket smågodis förut. Men. Är absolut inte något fanatiker, får jag i mig lite socker via vissa maträtter är det inte hela världen. Jag älskar god mat och väljer inte bort det! Glass kan det också bli då och då. Blir jag bjuden på tårta eller dylikt så äter jag det.

Om man vill dra ner på socker men vill ändå ha något gottigt varför inte ta en bit mörk chocklad. Det ska innehålla mycket kakao som är rik på antioxidanter. Själv har jag aldrig gillat någon typ av chocklad. Det är helt okej att dricka varm chocklad och då kan tänka på göra en med mycket kakao. Tillhör även dem som inte dricker kaffe. Usch! Det blir dock en hel del grönt te och testar gärna olika sorter.KROPP OCH TACKSAMHET

TANKARPosted by Susanne Peltonen Stormling Sat, July 14, 2018 08:42:22

Jag har tränat hela mitt liv bla friidrott då som sprinter, fotboll, konståkning, skidor utför och längd. Kampsport även dansat på dansakademin i 6-7 år och någon termin på balettakademin. Även tävlat i friidrott och kampsport. Sedan kom aerobics eller gruppträningen i mitt liv och då jag följde med en danskompis. Fastnade på en gång.

Träning har alltid varit världens naturligaste för mig. Som att äta och sova. Har aldrig tänkt i banorna, nu ska jag träna för att få en snygg kropp eller bränna kalorier. Vad tråkigt det skulle vara! Utan tränar för att det kul och jag mår fantastiskt bra av det. I både kropp och knopp! Vältränad eller snygg kropp kommer på köpet! Tycker det är sorgligt om det är huvudsyftet till varför man tränar. Enligt min mening ska det vara kul och för att man mår bra av det! Man ska försöka hitta den träningformen som passar en och är kul!

Man ska vara tacksam eller det är jag iallafall, att man har en stark fungerande funtionell frisk kropp! Det är jag tacksam för varje dag! Det kanske blir så när man sett sin egen pappa tina bort i elakartad leukemi som barn!

Jag har aldrig rökt och dricker inte alkohol. På sin höjd dricker jag vin eller champange vid speciella tillfällen men inte mer. Det är inte ofta. Har aldrig varit "en ute" människa. Visst har jag vistas i ytevimlet i mina yngre år men då för att dansa och träffa vänner. Ett samlingsstället var Strömsborg, som de lade ner. Där träffade man halva Jakobsbergs gymnasium typ. Drack inte alkohol då heller. Har aldrig förstått meningen med det? Livet ska upplevas inte dämpas med gift! Vad får man ut av det? Brukar jag tänka om dem som lever så. Vad flyr de ifrån? Dessutom dödar alkohol hjärnceller! Dem ska man vara rädd om! ;)