SUSANNE PELTONEN STORMLING

SUSANNE PELTONEN STORMLING

FRÅN MITT PERSPEKTIV

Här kan du läsa om tankar från min synvinkel... mer om mig susannepeltonenstormling.se

VAD ÄR INTEGRITET?

PERSPEKTIVPosted by Susanne Peltonen Stormling Sat, October 06, 2018 10:03:05
Vad är integritet? Det finns de som hävdar sig ha integritet men enligt mig inte har det utan är mer vända kappan efter vinden. Så vad är integritet? Ordet integritet kommer från latinets integrer som betyder hel eller fullständig. Integritet är ett begrepp som innebär frihet från självmotsägelse i handlingar, värderingar, metoder, principer, förväntningar osv. Integritet kan betraktas som motsatsen till hyckleri. Källa: Wikipedia

Hittade det här på Företagande.se " Integritet innebär att en person har fasta och högt hållna moraliska principer som denna konsekvent lever efter. Personer med stor integritet är nästintill orubbliga i sina värderingar och låter sig inte lätt påverkas av yttre omständigheter och påtryckningar. Personen har hög självkänsla och egenvärde och är som regel ärlig mot sig själv och andra."

Det är ungefär så även jag tolkar vad integritet betyder. Det är en egenskap som jag tycker är väldigt attraktiv och har en väldig respekt för personer med stor integritet. Anser mig själv även ha en stark integritet. Att man lever som man lär oavsett sammanhang. Är sann mot mig själv. Sätter ner foten. Faller inte för grupptryck (är ledartyp). Lyssnar till min inre moraliska kompass.

Apropå inre moraliska kompass... det jag har sett i Stockholm senaste ca 4 åren har det varit anarki?! Vad har hänt med vad jag sett majoriteten av Stockholmarnas moral eller att följa svensk lag? Detta är en observation från min sida och är tränad i den här typen av anarki miljö i 15 år, talar då om fitness branschen. Då jag har haft en fot i branschen högst 3 fasta klasser i veckan. Plus att det har gått bra för mig i fitness branschen oavsett vad jag har blivit utsatt för. Det är stenhård konkurrens! Majoriteten (inte alla) av sk (fd) kollegorna är ganska elaka och falska. Man få se upp så man inte får en kniv i ryggen. Jag har ALDRIG huggit någon i ryggen då hade jag inte hållt mig kvar i branschen i 15 år. Men. Man måste hela tiden vara snabbare och smartare. Man måste gå på " tå" hela tiden. Man ska helst vara 2-3 steg före. Att vara universitetsutbildad inom beteendevetenskap har kommit till nytta och jag är dessutom ursprungligen är "getto" har gjort sitt, har som sagt gjort en klassresa. Jag stängde igen fitness branschens dörr början av 2011 och rensade bort i stort sett hela fitness Sverige på ca 3000 personer (idag har jag en stort internationellt nätverk i en annan bransch). Men det är några enstaka i branschen som inte lämnar mig ifred och som är källorna till anarkin som råder i Stockholm. Dessa personer har ingen som helst respekt för svensk lag. Har nu undrat länge varför de som "bestämmer" inte sätter stopp??

Apropå att man tränas... jag kallar det att man tränas.. men i branschen heter det att man "uppfostras" i alla fall under min tid. Jag har varje gång reagerat med "SUCK" åt det här uttrycket för vad jag har observerat är det åter igen några personer som försöker få makt, därför manipulerar de hela tiden allt och alla med massa osanningar. Byt the way... lycka till och få någon att prata, det kommer aldrig hända för det råder en tyst kultur i denna bransch.