SUSANNE PELTONEN STORMLING

SUSANNE PELTONEN STORMLING

FRÅN MITT PERSPEKTIV

Här kan du läsa om tankar från min synvinkel... mer om mig susannepeltonenstormling.se

KONDITIONSTRÄNING

TRÄNINGPosted by Susanne Peltonen Stormling Fri, January 11, 2019 09:35:55

Det blir att skaffa sig nya löparskor till våren! Egentligen är jag inte mycket för att springa långdistans. Men kort och fort går ann som jag började med 8-9 år sedan. Sådär 5-6 km med bra tempo, då hinner jag inte bli uttråkad! ;)

Jag har alltid gillat explosiva sporter, där man måste vara snabb både i kropp och knopp. Är en fd sprinter. Dvs när jag tränade friidrott i mina yngre år så var det mest 60, 80 och 100 meter. I mina yngre år älskade jag även träna hinderbanor. Det gör jag i och för sig fortfarande! För där har man verkligen möjlighet att ta ut sig helt och jag älskar som sagt att träna hårt!

Nu har jag inte sprungit utomhus alls senaste ca 3 åren utan mest tränat kondition inomhus. Alltså inte bara sprungit utan även tränat kondition på andra sätt.

Ett alternativ utomhus är att springa till gymmet och köra igenom kroppen och sedan springa tillbaka igen. Ett gym jag har använt som ligger ungefär 3 km hemifrån har dock inte varit där sedan 2014. Det är inte ett "riktigt" gym utan finns i en bollsportshall som jag har lånat ibland och fått vara ifred. Det finns långa trappor i närheten där kan man springa upp och ner några gånger. Det blir lite som att träna step up. ;) Springer jag utomhus undviker jag det dock under vinterhalvåret.