SUSANNE PELTONEN STORMLING

SUSANNE PELTONEN STORMLING

FRÅN MITT PERSPEKTIV

Här kan du läsa om tankar från min synvinkel... mer om mig susannepeltonenstormling.se

NÄR JAG GICK EN S.A.F.E UTBILDNING

TRÄNINGPosted by Susanne Peltonen Stormling Thu, April 25, 2019 16:49:03
Jag har gått en S.A.F.E utbildning i aerobics Oktober 1998 som var ca 2 veckor. Det var det mest underligaste jag har varit med om i hela mitt liv och jag har ändå varit med om en hel del. Fokus var inte att göra mig till en bättre instruktör, utan blev utsatt för brott. En jurist skulle kalla det för grov förtal. Detta betalade jag 8000 kr för. Kunde lika gärna ha slängt pengarna i sjön. Tog sedan licensen på egen hand 2002. Samlade ihop ett gäng, bockade av kraven och gjorde en video. Skickade in den och fick licensen. Påbörjar jag något ska jag avsluta det också. Så är det bara.

Under den här tiden pluggade jag på Stockholms universitet, hade drygt ett år kvar på beteendevetenskapliga utbildningen och instruerade klasser på World class kedjan. Just då fasta klasser i Kista 1998-00 innan det Alvik 1997. World Class Alvik hade ett riktigt status rykte på den tiden. Många stjärnor jobbade där. (jag instruerade på hela kedjan men ej Jakobsberg och Hägersten. Hade dock morgonklasser i Jakobsberg från slutet av 1995 till början av 1996 när det ägdes av en snäll seriös ägare). Hade slutet av 1997 flyttat till min Bromma lägenhet på Askängsbacken som jag hade bytt mig till. Hade ett förstahandskontrakt i Vällingby i ca 2 år innan det.

Det är få saker i mitt liv som jag ångrar men att jag gick denna S.A.F.E utbildning som betyder "Scandinavian Adacemy of Fitness Education" det ångrar jag (som idag ägs av Sveriges oseriösaste gymkedja. Bla jag blev utsatt för grov förtal av personal på den kedjan hösten 2004, vem gör så? Håll på spy av illamående). Men å andra sidan hur skulle jag kunna ha vetat? Att det fanns oseriösa lärare på utbildningen som sedan kommer att ofreda och utsatta mig förtal många år framåt? 2012 trodde jag att jag äntligen var fri men oj så fel jag hade för de har börjat härja igen sedan 2014. Värst var år 2017, ett fruktansvärt år. Det kom sedan fram att en av lärarna hade tagit fel på mig och annan tjej, ett citat av denna "Jag trodde det var samma person" (en fd kollega som jobbade på World Class Jakobsberg). Som att det skulle göra någon skillnad. Behandlar man andra människor på det viset? En sund individ gör inte det. Det som gör mig illamående än idag när jag tänker på hur grova grejer de gjorde och sa. Ett annat citat av en grundarna till S.A.F.E " Det är bara så man säger". Då har denna utsatt "vem som helst" för grov förtal. Själv hörde jag denna bekräfta detta när jag skrev S.A.F.E teorin (2001?) första gången på deras kontor i en "glasbur". Ramlade i stort sätt av stolen och missade teorin för satt och lyssnade på detta märkliga samtal. Dennas kollegor sprang runt halvt hysteriskt och en av kollegorna försökte förklara för honom vem jag var. Men det verkar inte ha gått fram än idag? Varför lägger han inte ner?!

Vill gå vidare med mitt... som jag har nämnt tidigare så är dörren till den branschen stängd sedan 2011. För alltid. Siktar mot ett entreprenör liv internationellt och siktar fortfarande på att kunna instruera yoga internationellt.